En smak av bygden Sep27

Dela med dig av sidan:

En smak av bygden

MENY

Fina råvaror är kärnan i vårt Creperie och vi använder oss gärna av det som växer och produceras i gårdarna runt omkring oss efter säsong. Man kan faktiskt säga att du får smaka på en del av bygden! Vår galettesmet gör vi på svenskt KRAV-odlat o malet bovete KRAV-ägg o EKO-mjölk och vår crepesmet görs på EKO-mjölk, KRAV-ägg lokalt odlat och malt vetemjöl.  Vi serverar mjölkfritt, äggfritt, glutenfritt och veganalternativ fråga bara när du beställer.  Obs! Meny med reservation för ändringar efter tillgång på den lokala råvaran.

 

MENY vecka 24

TRADITIONELL

Gallerrökt grisinnanlår med egenodlad pepparrot Tunt skuret innanlår från svensk gris rökt i Delsbo med krämigt KRAV-ägg och riven pepparrot från egna växthuset. Serveras med en nygräddad galette och en sallad på persilja och KRAV-tomater från Nordsjö som aldrig passerat ett kylskåp. Detta är Frankrikes vanligaste galette.

LAX

Varmrökt lax med grönkålspesto och rädisor. Grönkålspesto gör vi själva på egen odlad grönkål.. Laxen toppas med en rivig hårdost och serveras med krispiga svenska rädisor och ljummen KRAV-potatis från Björs i Järvsö. Rätten serveras på en grön galette nässel- och bovetegalette.

ROSTBIFF

Grillad rostbiff med picklade rotfrukter och färskpotatissallad Hälsingestintans rostbiff från gårdsslaktade köttrasdjur. Picklade svenska rotfrukter,  potatissallad gjord på KRAV-potatis från grannbonden i Björs och yoghurt från Pallars i Hiklack. Serveras med galette eller utan.

JARSE

Färskost och delikatesspotatis Krossad färsk KRAV-potatis från Björs som smälter ihop med krämig färskost från Pallars i Hiklack, sallad på KRAV-odlade tomater och gurka från Nordsjö. Brynt smör och hackade färska örter från det egna växthuset.

BONDEN

Saltinaost och krämigt ägg Lättsaltad färskost från Pallars som vi låter smälta på galette ihop med KRAV-ägg. Serveras med sallad på KRAV-tomter från Nordsjö.

CRÊPERISALLAD

Matig sallad Direkt från jord till bord kommer denna sallad baserad på svenska rotfrukter. Med ost eller lax.

GRÖN

Nässelolja med lokalodlad potatis och polkabetor Riven jeezlyost, potatis från gården i Björs, hemgjord nässelolja och tunna skivor av polkabetor. Serveras på en grön nässel- och bovetegalette. Helt vegansk.

SMAKA PÅ;

Ost och lyxig marmelad Två sorters ostar från gården Pallars i Hiklack, hällbröd från lokalt bageri och lyxig marmelad.

Järvsöyoghurt Lyxig yoghurt från gården i Pallars serveras med en müsliblandning på b.la linfrö och krossad bovete

 

SÖTT O SYRLIGT

Kardemummacrêpe Frasig nystekt crêpe pudrad med eget kardemummasocker serveras med vaniljglass

Rabarbercrêpe Crepe med egen kokat rabarbersirap på råsocker som serveras med vaniljglass

Blåbärscrêpe Nystekt crêpe med ringlad hemkokt blåbärssirap, blåbär och vaniljglass.

Chokladcrêpe Nystekt varm crêpe med hemgjord chokladsås, nutella och vaniljglass

Äppelcrêpe Frasig crêpe med skivad färsk EKO-äpple, sirap, flingsalt, brynt nötigt smör, hackad mandel och vaniljglass

 

GLASS I GLAS

Hemgjord chokladsås

Vaniljglass med ringlad hemgjord chokladsås, minimaräng och grissini

 

KALLA DRYCKER

liten lemonad 33cl

stor lemonad

must 25cl

ekocola burk 25cl

ekolemon burk 25 cl

mineralvatten

franks läsk 33cl

torr franks cider 2,2% 4,0% 5,0%

öl organic smash helsinge pilsner

vin

crèmant franska bubblor

 

VARMA DRYCKER

Unknown

Bryggkaffe

Espresso, ingen mjölk

Espresso macchiato, en fläck mjölk

Cortado, mer mjölk och skum

Cappuccino, ännu mer mjölk och skum

Latte, mycket mjölk och mindre skum

Te; grönt rött o svart

 

VINTERMENY I JÄRVSÖBACKEN

CRÈP O GALETTE

Kardemumma Crepe med eget kardemummasocker

Choklad Classico Crepe med nutella och hemgjord chokladsås

Crepe med eget Apelsinsocker

Delicrepe lokal Jarseost med fikonmarmelad

Matig galette med lokal färskost och svensk skinka

 

VARMA DRYCKER

Bryggkaffe

Latte

Ekote

 

 

KALLA DRYCKER

Mineralvatten

Cocacola

Ekolemonader

Smoothie

 

bild-5  bild-8  bild-4